Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Houthakken bij het Eerelid deel I

Tuesday, 07 Feb 2006 door Rutger

BOEKELO - Afgelopen zaterdag heeft een delegatie van het Moresgenootschap weer een bezoek gebracht aan de buitenresidentie van het Eerelid, de heer Frans van V. Het bezoek stond natuurlijk vooral in het teken van het voorbereiden van het Paasvuur dat dit voorjaar weer op zijn landgoed gehouden wordt, maar zoals het een delegatie van Mores betaamt kwam er ook de nodige gezelligheid om de hoek kijken.

Het begon al 's ochtends vroeg toen de heeren Erik van D. en Bert R. bij uw verslaggever thuis aanbelden om te vragen of ze een fiets konden lenen. Omdat uw verslaggever momenteel over een riant wagenpark beschikt (een degelijke Gazelle en een sportieve Peugot 106) was dit vanzelfsprekend geen probleem. Intussen was een ander gedeelte van de groep aangekomen op de Oude Markt en kon de gehele groep afreizen naar Boekelo.

De heenreis verliep uiterst voorspoedig. Ter hoogte van de Haaksbergerstraat sloten ook de heeren Gerrit K, Gristiaan de R. en Luuk van der V. aan bij de groep. Onderweg werd er gekeuveld over van alles en nog wat: hoeveel er de vorige avond wel niet gedronken was en wie nou toch de nieuwe Magistraat gaat worden. In ieder geval werd vrij snel duidelijk dat dit gemelleerde gezelschap van Jokers en Schouders een prachtige dag vol met grappen en grollen zou gaan hebben. Erik van D. kunnen derhalve voorspellende gaven worden toegedicht toen hij op de heenreis verkondigde dat dit misschien niet de meest productieve groep zou zijn. Gerrit K. wist daar met zijn onmetelijke wijsheid aan toe te voegen dat productiviteit de ratio output / input is.

Een welkomstcomitée stond de delegatie op te wachten op het landgoed. Frans, Marianne en trouwe viervoeter Broes heetten iedereen van harte welkom en besloten werd om eerst een kopje koffie te drinken. De koffie smaakte heerlijk! De nodige instructies werden gegeven en de werkhandschoenen werden aangetrokken. De eerste drukkers, Sven S., Gerrit K. en uw verslaggever dronken stiekem nog een extra kopje koffie...

Later meer op ius.org!

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: