Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Nieuwe Magistraat?

Tuesday, 07 Feb 2006 door Rutger

ENSCHEDE - Zeer binnenkort zal Robbert den B. vanwege afstudeerplannen niet langer het hoogste functie binnen de Hooghe Raad van Moresgenootschap Ius Sanctus bekleden. Waarschijnlijk zal er een nieuwe Magistraat naar voren geschoven worden, echter, hierover bleef het binnen het Genootschap angstvallig stil.

Uw verslaggever is dan ook het afgelopen zaterdag op onderzoek uitgegaan naar de mening van de individuele Leeden. Ook hier bleef het stil. Namen zijn niet gevallen, hoogstens vage speculaties over 2 Hooghe Raadsheren woonachtig in de Pathmos Triangle.

Later op de dag werden de Leeden toch iets loslippiger en kwamen er meer concrete voorstellen ter tafel. Zo schijnt de strijd losgebarsten te zijn tussen Griffier Luuk van der V., Lid der Orde der Verheevenen Erik van D., Subject-lid Bastiaan L. en Procureur-Generaal Gerrit K..

Met deze informatie in gedachten blijken er toch wat opvallende zaken gebeurd te zijn in de afgelopen week, zaken die verdacht veel lijken op loby-activiteiten, zo:

 • Was de Griffier donderdag voor 22:00 uur op de kroeg

 • Was de P-G aanzienlijk minder provocerend

 • Heeft de Griffier een reddingsactie op touw gezet voor Bas van B.

 • Waren de P-G alsmede Griffier actief sympathie aan het kweken bij Leeden waarmee zij vroeger wel eens een aanvaring hebben gehad
 • Heeft de P-G ineens keelpijn en gokt hij op verzachtende omstandigheden

 • Hebben zowel de P-G alsmede Griffier tegen uw verslaggever verkondigd te beschikken over een tactiek om als Magistraat naar voren te worden geschoven.

 • Heeft Erik van D. een nieuw zwart en hip colbert aangeschaft

 • Is over Bastiaan L. onduidelijk welke tactiek hij volgt.


 • Toch blijft de voornaamste graadmeter voor de nieuwe Magistraat de uitnodiging voor de Algemeene Vergadering waarin de Hooghe Raad een voorstel voor de nieuwe Magistraat doet. De uitnodiging voor de AV valt deze week bij de Leeden in de brievenbus.

  Blijft ius.org volgen!

  (c) Bah'Vo!


  Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: