Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Planeet der Apen deel I

Wednesday, 03 May 2006 door Rutger

Van onze AdHoc verslaggever Martijn van der Veen [martijn.vanderveen@gmail.com]:




Ik nader Twente. Mijn gedachten gaan naar Christaan de R. die ik komend weekend zal gaan ontmoeten. Ik heb deze persoon eerder... meegemaakt. Op schrift. Een soort communicatie maar dan zonder beschaving. Gekweel en geschreeuw was het, alsof we nu al op de Planeet der Apen zijn. "Hallo hier ben ik" riep de aap en vol verbazing las ik hoe kreet na kreet en met kleine handjes vol woorden mijn beeld van Christiaan de R. gevormd werd. Echter! Nieuwsgierigheid naar deze communicerende aap groeide.



Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Ik verwachtte gedrags uitingen als: "Joah en huh huh komt die mail was net mijn kont aant krabben van uhm joah he van nou ik wil jouw wel es zien mannetje. Pff wat moettie vent van me man. Man wat een geseur ik kan toch mooie kleurplatjes maken en zit op de su-ku-houtin dusnou ja...En dat mailen man dat doe ik toch ook in de kroeg of niet en daar roep ik ook zo vanhe diederik heje huh huh bier halen." Wat zou er anders uit kunnen komen?



Wat gaat er om in het hoofd van een aap? Mijn eerste ontmoeting in het wild was tijdens een bowling spelletje. Ik zag een jongeman met kort geknipt licht kroesend blond haar. Even breed als lang. Een redelijk net voorkomen en dat gaf enige discrepantie met de emailcommunicatie eerder. Ik raakte in verwarring. Een introducerend gesprek verlaagde aanwezige spanning enigszins zodat een groter treffen tijdens het paasvuur een ruimere indruk zou moeten geven. Laten we eerst eens kijken naar dat paasvuur om een omgeving en context te creëren. Word vervolgd.

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: