Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De Bakardie Briezer Ananas

Wednesday, 09 Aug 2006 door Kaper

Momenteel op nummer 2 van de Nederlandse top 40 en op nummer 6 van de iTunes Musicstore: het nummer toppertje van guillermo & tropical danny. In dit vrolijke zomerdeuntje passeren tezamen met wat rijmelarij, enkele drankjes de revu . Een van de drankjes is de Breezer Ananas. Uw verslaggever ging naar de winkel en schafte een flesje met het goed aan. Om het naast het imago van bierdrinkede studenten ook eens een andere kant te belichten en om jonger publiek aan te trekken, volgt hier een recensie.

Vanwege het lage alcoholpercentage, is het bewuste drankje gewoon te koop bij de Albert Heijn. In de Albert Heijn in Stadsveld staat de afdeling Breezer's tussen de Jus d'orange en paprikachips in de gang net voorbij het kinderspeelhoekje. Het bewuste flesje heeft een geel etiket en heeft vermoedelijk vanwege hipheidsredenen niet de smaak ananas maar Tropical Pineapple meegekregen. In tegenstelling tot de kipfilet en de pandanrijst is de Breezer helaas niet in de bonus en moet voor het met 275 cl ananassap gevulde flesje welgeteld 1,33 betaald worden. In een gemiddelde discotheek zullen dit 3 muntjes zijn. Thuis aangekomen wordt het flesje op advies van de fabrikant koel en op een donkere plaats, in casu de koelkast, bewaard.

Nadat het flesje zo'n 5 uur lang naast een pak meld en blanke vla in de koelkast heeft gestaan, is het tijd voor de test. Het drankje is helder geel van kleur, donkerder dan bitter-lemon, lichter dan sinaasappelsap. Er lijkt een klein beetje koolzuur in te zitten, maar veel stelt dit niet voor. Het drankje is waarschijnlijk bedoeld om te drinken met een rietje, maar helaas was uw verslaggever daar niet van voorzien. Ook het bijhorende 14-jarige meisje ontbrak helaas. Het kan dus zijn dat het eindoordeel anders is indien wel genoten was van de "Full-BrEeZeR experience".

Enfin, dan de smaak. Het is licht zurig zoals men dat van de ananas gewend is, maar niet zo erg dat het glazuur meteen van de tanden afbrokkelt. Het is duidelijk dat er weinig koolzuur in zit, want het drankje glijdt eenvoudig langs de tong de slokdarm is. Helaas komt na het verdwijnen van de slok in de slokdarm een nasmaak die zeer zwaar doordrongen is van een overtollige hoeveelheid zoetigheid en suiker waar je niet afgebrokkelde glazuur recht van overeind gaat staan. Alsof men pure limonadesiroop heeft voorzien van alchohol. Voor de rest van het drankje is een Ad Fundum aan te raden om zo min mogelijk last te hebben van deze zoete nasmaak.

Ergo, het drankje oogt leuk, smaakt in eerste instantie prima, maar is naderhand te zoet. Voor een Cantus zou het voor wat het laatste gedeelte betreft wel interessant zijn, maar verder is het verstandig het flesje in de winkel te laten staan.

Volgende keer: een ander drankje.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: