Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Geen Gaudeamus tijdens Opening Academisch Jaar?

Thursday, 10 Aug 2006 door Rutger

ENSCHEDE - Uit betrouwbare bron heeft uw verslaggever vernomen dat het College van Bestuur van de Universiteit Twente de zeer uitdrukkelijke wens heeft uitgesproken geen Io Vivat of Gaudeamus op het program van de Opening van het Academisch Jaar 2006 te zetten.

De reden voor deze abrupte wijziging is uw verslaggever onbekend. Tijdens voorgaande openingen was de uitvoering van dit lied ronduit belabberd te noemen. Tempo was de organist vreemd en de genodigden leken een recente botoxbehandeling te hebben genoten. Een schrale vertoning. Wellicht wil de Universiteit mooi weer spelen tegenover de aanwezige premier en zou het Gaudeamus daarbij een ronduit genante rol gaan spelen.

De reactie van het Moresgenootschap Ius Sanctus is vooralsnog in nevelen gehuld. Leden van universiteitsraadspartij UReka hebben inmiddels plannen gesmeed om een dezer dagen de studio in te duiken om het CvB alsnog te overtuigen van de kracht en schoonheid van het Gaudeamus.

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: