Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Erelid ontvangt tweede Eredoctoraat

Monday, 26 Mar 2007 door Kaper

Het blijkt dat niet alleen het Moresgenootschap Prof. Dr. Van Vught waardeert, maar dat ook anderen dat doen. Nadat de Universiteit van Gent ons Erelid al eerder de graad Doctor Honoris Causa verleende, zal nu ook de Universiteit van Glasgow dit doen:

Prof.dr. Frans van Vught ontvangt op 1 mei een eredoctoraat van de University of Strathclyde in het Schotse Glasgow. Van Vught krijgt de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor het Europese hoger onderwijs. Van Vught, die tien jaar directeur was van het door hem opgerichte UT-instituut CHEPS en in de periode 1997 tot 2004 rector en voorzitter was aan de UT, werkt momenteel in Brussel als adviseur van voorzitter Barroso van de Europese Commissie. Ook heeft hij een aanstelling bij CHEPS als onbezoldigd hoogleraar en vervult hij diverse nevenfuncties, zoals zijn lidmaatschap van de SER en het Innovatieplatform.
Van Vught is als hoger onderwijsexpert actief in diverse landen zowel in als buiten Europa. Hij hielp veel Europese universiteiten, waaronder Strathclyde, in hun bestuurlijke en strategische ontwikkeling. Ter ere van de uitreiking organiseert de University of Strathclyde plechtigheden op 1 en 2 mei. Die vinden plaats in kasteel Ross Priory en in de oude `Barony Hall' van de universiteit van Strathclyde. Voor Van Vught is het zijn tweede eredoctoraat. In 1999 kreeg hij er een van de Universiteit van Gent.


Bron: http://www.utwente.nl/mainitems/Eredoctoraat%20Van%20Vught.doc/


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: