Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wie wordt het domste bevonden binnen Moresgenootschap Ius Sanctus??

Friday, 20 Apr 2007 door Kaper

(van uw verslaggever Oscar de W.)

Maurice de Hond is de persoon tot heden voor het doen van onderzoek onder Nederlanders over hun mening. Welk journaal van NOS, SBS of RTL zie je niet voorbij komen zonder een onderzoek uitgevoerd door Maurice?

Echter, Maurice is in opspraak. Niet dat zijn onderzoeken niet zouden deugen, maar naar het schijnt gooit dhr De Hond zijn naam aan grabbel aan “ De Deventer Moordzaak”. Maurice is er namelijk stellig van overtuigd dat dhr E. Louwes de moord niet gepleegd zou hebben. Volgens De Hond zou namelijk de klusjesman de moord gepleegd hebben. Omdat dhr De Hond een ander persoon openbaar heeft aangewezen voor de moord zonder toestemming van het OM, heeft laatstgenoemde tegen dhr De Hond een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Wat heeft dit nou te maken met de domheid binnen Ius Sanctus?
Een aantal jaren geleden heeft een aantal moresleden, toen nog lid van de Smaakmaker-redactie, onderzoek gedaan naar “ de klootzak” binnen A.S.V. Taste, kortweg genoemd
“ De Taste Klootzakkencompetitie”. Helaas is het onderzoek nooit gepubliceerd, en zijn de resultaten van dit onderzoek op een willekeurig gehoudende donderdag nacht verloren gegaan, echter weet de schrijver vooral nog twee namen te herinneren: Gerrit K. en Ian K.

De vraag van huidig onderzoek, aanvankelijk eerst binnen MIS en daarna binnen Taste, was of bovengenoemde personen ook als meeste “ dom “ lid van MIS werden beschouwd, of misschien dat anderen deze schamelijke eer op zich nemen.

Resultaat van het onderzoek

Binnen Mores werden de volgende gegadigden voor meest domme persoon genoemd
(in volgorde van het aantal stemmen, de meeste eerst)

Wouter R. (4), Lucas V. (4), Bert R. (2), John S., Oscar de W., Jelle P. + Ian K., Koen van O., Jos E. en Christiaan de R. ieder 1 . Laatstgenoemde is HBO-er, heeft dus geen mening en stemde voor zichzelf.

De resultaten spreken voorzich. De laatste lichting van het Moresgenootschap weet zich nog niet als slim te bewijzen, gevolgd door ene Bert R.

De overige leden van de ASV geven echter gedeeltelijk een ander beeld. Zo bleek Lucas V. ook bij de overige leden als dom beschouwd te worden. Daarnaast heeft men over Luuk v.d. V. nagenoegd hetzelfde beeld binnen de ASV als over Lucas V.. Vooral actieve leden van M.I.S. zijn genoemd echter ook een drietal reeds afgestudeerde leden: Bastiaan L., Bas v. B, en ene Jos E.. Bij laatstgenoemde, goed voor drie stemmen scheen vooral het argument “ hij is te dom om te poepen” de doorslag gegeven te hebben. Schrijvende dit verhaal vanuit MISpoes kan ik me enigszins voorstellen waar men het over had.

De uitslag, wederom in volgende van stemmen

Lucas V. (8), Luuk v.d.V (8). Gerrit K.(7), John S.(5), Jelle P.(5) Damir D. (4), Jos E.(3), Wouter R. (2), Vincent B.(2), Oscar de W. (2), Koen van O., Bastiaan L, Ian K.. en Bas van B. allemaal 1.
Verder verdiend dhr Harm H. Een bijzondere vermelding. Twee stemmen had hij verkregen, totdat een willekeurige dame van Mnemosyne daar negen stemmen van maakte, omdat “ hij moest kotsen in Het Gat en in plaats van dit op de wc te doen, hij dat over mij heen deed” .


Conclusie van dit onderzoek is dat toch vooral de laatstgenoemde lichting zich nog binnen Taste en Mores moet bewijzen, dat Gerrit K. het als Magistraat nog niet eens zo slecht doet (binnes M.I.S. dan). Sommigen onder U voelen zich wellicht gevleid door niet genoemd te worden. Bedenk u zich echter wel: U bent dan Oude Lul, of niet bekend binnen de Club.

Namens Maurice,


© DDM (Die Deutsche Media)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: