Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Lichte paniek bij Cantus Taste

Monday, 03 Sep 2001 door Danny

Twente,

De Leeden Ian K., Arjan O., Henrik N., Bjorn K., Joen W. en Reinier van O. hebben afgelopen zaterdag tijdens een Cantus voor de eerstejaars van studentenvereniging ASV Taste voor lichte paniek gezorgd. De ab-actis had voor een straf bier in een koffiezetapparaat verwarmd om daar vervolgens “Koninginnesoep” aan te kunnen toe voegen. Echter het plastic bekertje en het bierviltje, die op de opwarmplaat waren gezet, werden te heet en vatte vlam. Gelukkig viel het brandje reuze mee, maar de geur in het toch al kleine en warme zaaltje werd er niet beter op.

Naast de warmte werd de Cantussenaat geconfronteerd met maar liefst twintig bierimpotente nieuwe leden. Voor zover bekend is dit het hoogste aantal ooit. Desalniettemin kan van een succesvolle Cantus worden gesproken. Zo als verwacht kwam ook deze Cantus stroef op gang maar de Leeden van Ius Sanctus wisten uiteindelijk toch voor een groot feest te zorgen en heftige escalatie te creŰren. EÚn schachtenmeester raakte tijdens het spel echter behoorlijk in de war en wist helaas het verschil in functie tussen een KC-er en een schachtenmeester niet meer. Misschien dat tijdens de jaarvergadering de verschillende functies binnen een Cantussenaat weer even duidelijk besproken moeten worden.

Ook op deze Cantus zijn weer een aantal nieuwe straffen bedacht. Zo zijn de straffen “Appeltje van Oranje” en het “Adje Axe” ge´ntroduceerd. Bij het “Appeltje van Oranje” moet een oranjebitter uit een sinaasappel gedronken worden door middel van een rietje en bij het “Adje Axe” wordt binnen zeven seconden een flesje aftershave leeg gedronken. Wat de deelnemers niet weten is dat er in het flesje aftershave een vervangend drankje is gestopt. De rode bieten straf in de badmuts en andere oude bekende straffen zijn ook weer gebruikt.

Overigens hadden de Leeden van de Cantussenaat een betere en mooiere auto dan het bestuur van Taste geregeld. Terwijl de Cantussenaat beschikte over een chauffeur en luxueus in een grote taxibus werden vervoerd, kwam het nieuwe bestuur van Taste slechts in een kleine Opel Corsa aanzetten en moesten ze zelf rijden. Het taxibusje was voorzien van een “A-team” achtige schuifdeur en de stoelen in de bus waren zo geplaatst dat de Heeren tijdens de rit het een en ander nog met elkaar konden overleggen.

De eerstejaars waren na de Cantus vol lof en bijzonder enthousiast.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: