Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Nieuw Academisch Jaar geopend

Monday, 10 Sep 2007 door Kaper

Heden middag is door de Rector Magnificus het Acamisch Jaar 2007/2008 geopend. De opening was vrij aardig, hoewel wat standaard. Allereerst een praatje van de voorzitter van het Europees Parlement die aangaf dat Europa de enige weg vooruit is voor wereldvrede en dat we dat beter als een Europa kunnen bereiken. We zijn namelijk met Europa Een Rijk met Een Volk. Een Leider is niet nodig, daar Europa niet is gebouwd met macht als doel, maar met overeenkomstige waarden en samenwerking.

Daarna de minister van Europese Zaken, in de krant beter bekend als Staatssecretaris voor Europese Zaken, die ook nog even het voordeel van Europa aangaf en vooral aanspoorde een deel van de studie in een ander Europees land dan Nederland te doen. Hij hekelde verder tokkies die een ticket naar Spanje nemen en aldaar twee weken op het strand liggen, friet met kroket eten en weer terug gaan met de mededeling dat alles zo duur en kut is. Europa moet je zien als een pretpark waar je andere steden kan bezoeken en de cultuur aldaar leert kennen. Als je dat vaak genoeg doet, begin je de Nederlandse Cultuur steeds meer te waarderen en zie je hoe mooi onze cultuur is. Tot slot het advies van hem om vooral veel plezier te putten uit je Studententijd, goed excuus om een jaartje later af te studeren.

De plechtigheid ging verder met het muzikaal intermezzo. Dit keer gelukkig niet door een Drienerloosch strijkkwartetje ofzo, maar gewoon fatsoenlijk het Orkest van het Oosten. Ze speelde Capriccio italien, ook bekend als Opus 45, van Tchaikovsky. Het klonk wel goed en de dirigent was ook erg enthousiast met het dirigeren.

Na het intermezzo werd allereerst een scriptieprijs uitgereikt waarbij de Rector Magnificus bijna struikelde over de microfoon en opmerkte dat 6,5 jaar toch wat lang is om over informatica te doen. Vervolgens werd de Docent van het Jaar-prijs uitgereikt aan een afwezige hoogleraar en tot slot de nieuw ingestelde Enschedeprijs voor de student die de beste scriptie over Enschede schreef. De onvangster was gekleed met een bijzonder kort rokje en leren laarzen.

Afsluitend is het Acamisch Jaar geopend en gingen de Pedels het Cortège voor naar de lunch met borrel. Deze was door het tijdstip en de merendeels afwezige Studenten uitermate suf te noemen. De twee bier die aldaar gedronken zijn, zijn beide door uw verslaggever besteld. Positief is dat de lunch niet was geregeld door de UT Catering en dus van goede kwaliteit was.

Met het Academisch Jaar geopend moest er maar gestudeerd gaan worden. Jammer dat er een college geskipt moest om bij de Opening te zijn.

Grote afwezige bij de Opening was naast het Gaudeamus, het Erelid van het Moresgenootschap, Prof. Dr. F.A. van Vught.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: