Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Meer mores in de media, midden nederland

Sunday, 13 Jan 2008 door Kaper

- Van uw verslaggever Martijn van der Veen -

Utrecht- De rechtbank in Utrecht zendt binnenkort rechtszaken uit in het kader van de invulling van het MMP, ter lering ende vermaak en voor 'de opvoeding van het volk'. Dit op aandringen van leeden van het Moresgenootschap Ius Sanctus, een studentenvereniging uit Enschede. "Studenten hoeven dan niet langer de rechtbank te bezoeken om de toestand van ons land te controleren meldt een woordvoerder van de Hooghe Raad.

In eerste instantie wordt een proef gehouden met de Utrechtse universiteit. 'We zien graag de vele rechtzaken tegemoet tegen Utrechtse studenten met hun matten in de nek en sportschoenen."Het is nog niet bekend wanneer beelden worden geleverd, maar volgens een woordvoerder zal het dit jaar zijn.

Experiment
Studenten en cameraploegen kunnen de orde in een rechtszaal verstoren, zegt de woordvoerder. 'Die mogelijkheid laten we nadrukkelijk open om een rechtzaak wat spannender te maken. We verwachten regelmatig de uitzending te moeten onderbreken om de camera te reinigen van meel en eieren."

De beelden, met een vaste camera, moeten de televisiecamera geheel vervangen. In verband met de privacy van verdachten worden de beelden getoond met een vertraging van een minuut. 'De menselijke huis verjongt zeer snel, biologisch gezien zie je door de vertraging een geheel ander persoon.'

Omdat de media vooral geïnteresseerd zijn in strafzaken zal de camera in eerste instantie vooral bij die zaken meedraaien, zegt de woordvoerder.

De voorzitter van de Hooghe Raad van Ius Sanctus verwacht dat de experimenten uiteindelijk zullen leiden tot rechtbanktelevisie, zoals gebruikelijk in de Verenigde Staten.


----
Het orgineel staat op
http://www.nu.nl/news/1383123/15/Rechtszaken_op_televisie_in_Utrecht.html


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: