Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Dizkartes stapt uit Aurora

Thursday, 06 Sep 2001 door Danny

Enschede,
Van onzer columnist Martijn van der V.

Vandaag zingt het de societeit rond: Dizkartes stapt uit Federatie Aurora. Nadat zij in 1997 (?) toetraden hebben ze ingezien dat een vereniging met een gezamenlijk dasgebruik van minder dan tien per kroegavond het niet verdiend om samen met een vereniging als Taste vriendschapsbanden te hebben.
Gefluisterd wordt dat de nieuwe homepage van Ius Sanctus er meer te maken heeft. "Wanneer een binnen Taste toonaangevende club, zo prominent aanwezig en voorbeelden stellend, zo veelvuldig correct gekleed gaat, dan weten wij onze plaats en trekken onze conclusie," zou een bestuurslid gezegd hebben. Dit ondanks het bestuur van Dizkartes zich nog uitstekend vermaakte tijdens het gala ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan. De beslissing kwam dan ook onverwacht, hoewel signalen sterker werden, helemaal na het afketsen van de toetreding van Plato tot Aurora en de vrienden uit Groningen de hoop op een linkse federatie zagen vervliegen.

In gesprek met enkele heren van het Elfde Bestuur der A.S.V. Taste klonk geen verbazing. "Tuurlijk zijn we niet verbaasd. Dizkartes was sowieso al anders dan de andere verenigingen. Alleen van Dizkartes heeft niemand met een van de dames..." Ook andere bestuursleden konden zich geen wilde Groningse nachten herinneren, wat toch wel wat wil zeggen. "Die kleine glaasjes he, die glaasjes hebben hem de das om gedaan. Moest je er wel drie van drinken voordat je de smaak doorkreeg, een smaak die zeker wel te betwisten was".

Hoewel veel leeden van Ius Sanctus niet echt verbaasd zijn, is bij een enkeling ook wel teleurstelling te merken. "Het was altijd een goede gelegenheid om naar Groningen te gaan. Ook is nu de landelijke dekking van het studentennetwerk kwijt, dat is wel jammer. Maar och, Utrecht is ook leuk..."


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: