Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Lid bij bezoek

Friday, 07 Sep 2001 door Danny

Enschede,

Tijdens het bezoek van Koningin Beatrix aan Enschede zal een lid van het genootschap de Koningin persoonlijk gaan ontmoeten. De Koningin zal het door de vuurwerkramp getroffen gebied bezoeken. Aansluitend opent zij in het centrum van Enschede het nieuwe Stadskantoor.

In het Projectbureau Wederopbouw wordt de Koningin ingelicht over de wederopbouw van het voormalige rampgebied, de wijk Roombeek. Hier vinden gesprekken plaats met betrokkenen van de wederopbouw. Voorts heeft de Koningin een gesprek met een aantal slachtoffers van de vuurwerkramp. Vervolgens wordt een korte tocht gemaakt door het rampgebied.

In het centrum van Enschede zal de Koningin daarna het nieuwe Stadskantoor openen. Het Stadskantoor, dat is gebouwd onder leiding van architect Frits van Dongen, dient als huisvesting voor ruim 800 ambtenaren.

Het is de tweede keer binnen anderhalf jaar dat de vorstin naar Enschede komt. Op de dag na de ramp kwam ze zich persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie in de zwaar getroffen stad.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: