Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Het begin van het einde

Saturday, 27 Mar 2010 door Kaper

Daar staat het moresgenootschap aan het begin van het einde, van wederom een deceptie van het borreltraject, van de laatste nagel aan de financieele doodkist, van het volledig leegknevelen van actief. Edoch vol smart staan de leeden te trappelen van ongeduld; nieuw speelgoed.

Dat nieuwe speelgoed was er in overvloed, met een kleine 40 sjaarsmennekes gingen we op deze dinsdagavond van start. Actief had bij kunnen praten bij de Griek en met ouzo in het bloed begon hun motor al op volle toeren te werken. De magistraat opende de Eerste Jaars Activiteit met een keurig woordje en na de eerste executie begonnen ook de meeborrelaars op stoom te raken. De kanselier wist ons te vertellen dat we enkele duizenden euro’s positief stonden, dus dit moesten we vanavond maar weer om zeep gaan helpen. Dit is gelukt.Na een borrel in de kleine kroeg werd het ijzeren ros bestegen en begaven we ons kadaver richting de bowlingbaan bij Go Planet. Het gezicht van de manager vertrok grimmig bij binnenkomst, hij wist hoe laat het was. Na eerst goodwill te hebben gekweekt door een immense bierafname liep het toch na een half uur spaak. Niet geheel onterecht want door de ballen was de baan niet meer te zien, laat staan de kegels. De pretkegel werd geadt, tijd voor de volgende halte: de Vestingbar.


De scouts die met de auto voorop gingen concludeerden bij binnenkomst dat we een probleem hadden, althans een probleem voor de Vestingbar. Schijnbaar wordt er op dinsdag altijd een pubquiz georganiseerd, en zat iedereen netjes en stilletjes aan tafeltjes. Het geluk lachte ons toe want de temperatuur buiten was nog heerlijk waardoor we de eerste centimeters buiten konden nuttigen. Na meer speechen van de Magistraat, een zaak, wat strepen en gebral konden we onze furie los laten op het volk van de vestingbar. Het subject had de bar vol met bier gezet, tot treurnis van de kanselier, maar groot genoegen van de eerstejaars die deze grondig weg hebben gezet.De nervositeit begon steeds zwaarder in de lucht te hangen, daar de bestaarde toezichthouders van de VB begonnen samen te scholen. Baldadige, NIET opgestookte, eerstejaars begonnen voorzichtig de grenzen op te zoeken. Volledig onterecht werden enkele van hen uit de bar gezet. Door middel van kloek en slinks optreden van de magistraat konden zij zich weer snel bij het legioen voegen. Hierna gaf actief een demonstratie in de kunst van het escaleren door studentikoos spoelbakduiken te introduceren bij de campushenken. Wederom werd ons de deur gewezen, onze eer was groot genoeg en we hebben hier maar gehoor aan gegeven.

Om het geheel nog even goed af te pilsen verplaatste de groep zich nog even naar de sociėteit. Hier werd onder het genot van pils de avond geėvalueerd. De sjaars vond het mooi en had goed kunnen proeven van hetgeen Ius Sanctus ze kan bieden. Tot zo ver alleen maar lof voor het Subject, de Hooghe Raad en de Orde, we zijn nog niet dood.

Meer foto's.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: