Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Habemus Magistratem

Friday, 13 Aug 2010 door Kaper

Gisteravond is het Moresgenootschap door de Hooghe Raad teruggeroepen van reces voor een spoedvergadering. De Magistraat, Henk-Jaap van den B., gaf aan dat het de hoogste tijd is om zichzelf te ontdoen van De Last en te wisselen. Na wat formele agendapunten over gebrek aan financiën, aankomende Periode der Toetsing en Beoordeling en Iustrumreisbestemmingen en Bas als Medewerker van de maand, werd de vergadering gesloten en geopend. Nog enkele agendapunten verder werd eindelijk 'Wisseling Hooghe Raad aangaande de functie Magistraat' behandeld.

Zoals gebruikelijk stelden de Vijf overige leden van de Hooghe Raad een nieuwe Magistraat voor. Eensgezind kozen zijn voor Vincent W. Dit leverde echter flink wat tegenstand op en al snel wierpen Jasper J. en de entiteit Gerrit K./Oßkar de W. zich op als tegenkandidaat. Na vlammende betogen van de Vincent W. en Jasper J. en de weinige interesse van de Leeden tot het royeren van Jos E., hield de entiteit het al snel voor gezien. Twee kandidaten resteerden en het werd een spannende strijd. Verwijten en toezeggingen werden heen en weer gesmeten en enkele uren later besloot de toenmalige Magistraat dat het tijd werd voor de stemming. Een briljant Ordevoorstel van Ordelid Gerrit K. maakte de Wiegeliaans en dus spannend tot de laatste stem. Het bleek namelijk dat de polarisering en radicalisering binnen het genootschap heeft toegeslagen: met slechts 1 (zegge één) stem verschil wist Vincent W. de verkiezing te winnen.

Na de gebruikelijke formaliteiten en gezeur over procedures en volgorde werd de Magistraat gewisseld en konden Oud-Magistraten weer een extra Af! achter hun naam plaatsen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: