Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresgenootschap Ius Sanctus organiseert Cantus in Legokerk

Thursday, 20 Oct 2011 door Kaper

Moresgenootschap Ius Sanctus organiseert zang- en drinkfestijn op unieke locatie
Studentikoze afsluiting voor de Enschedese Legokerk

Maar liefst 150 zingende studenten staan op vrijdag 21 oktober in de Legokerk. Tijdens de laatste avond van het bijzondere gebouw op het Stationsplein organiseert Moresgenootschap Ius Sanctus namelijk een traditionele cantus. Het genootschap bestaat 20 jaar en dat moet groots gevierd worden. Alle studenten uit Enschede zijn welkom om mee te doen aan dit unieke evenement. De Legokerk Cantus zal om 21.00 van start gaan. Kaarten voor de Legokerk Cantus kosten slechts € 10,-. Deze kunt u reserveren door te mailen naar legokerkcantus@gmail.com.

Het Moresgenootschap dat opgericht is in 1991 is onderdeel van de Enschedese Studentenvereniging A.S.V. Taste. De mannen zijn iedere donderdag te vinden op Sociëteit Antigoon om daar de ongeschreven regels, ook wel de mores genoemd, te handhaven. Normen en waarden, tradities, het Koninklijk Huis, de cantus en verschillende studentikoze acties, zoals vorig jaar met “Majesteit, tijd voor Twente”, dat is Moresgenootschap Ius Sanctus. Ze zijn te herkennen aan hun voornamelijk oranje, rood, wit en blauw gekleurde dassen en jasjes voorzien van het Ius Sanctus rugpand.

Cantus
De cantus is een spektakel overgewaaid uit België waar bier, zang en retoriek centraal staan. Tijdens de cantus gelden er voor de deelnemers bepaalde regels waar aan voldaan moet worden. Deze regels zijn te vinden in de cantusbundel die voor het evenement wordt uitgereikt aan deelnemers, de zogenoemde Corona. De heeren van Mores zullen er nauwlettend op toezien dat iedereen zich aan die regels houdt. Overtreedt men de regels, dan zullen er consequenties zijn. Moresgenootschap Ius Sanctus heeft in de afgelopen jaren het concept van de cantus geperfectioneerd tot op huidig niveau.

Deelnemen aan de Cantus
De Legokerk Cantus is voor heel studerend Enschede. Inschrijven is mogelijk op Sociëteit Antigoon bij de heren van Moresgenootschap Ius Sanctus of door een mail te sturen naar legokerkcantus@gmail.com. Wees er snel bij want er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: