Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moszkowicz uit ambt gezet, defensor beraadt zich op positie?

Tuesday, 30 Oct 2012 door Kaper

Zojuist is bekend geworden dat de tuchtraad mr. A. Moszkowicz uit zijn ambt heeft gezet omdat cliënten klachten hadden ingediend over niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van cash betalingen en onvoldoende rechtsbijstand. Momenteel kan de bekende advocaat niet langer in de rechtszaal staan om de belangen van cliënten te verdedigen. Zoals wellicht bekend is Moszkowicz een groot voorbeeld voor de Defensor, die zich momenteel beraadt op zijn positie.

De Defensor „het is werkelijk schandalig hoe er met mijn amice wordt omgegaan. Die man is net zo onschuldig als iedereen die voor Het Hof staat en dit verdient hij niet!” Over zijn positie zegt de Defensor „ik ben een loyaal aanhanger van Moszkowicz, dat weet iedereen. Ik zit er dan ook sterk aan te denken om mijn functie binnen het moresgenootschap neer te leggen en Bram bij te staan.” De Defensor ontkent nadrukkelijk dat hij dit wil aangrijpen om enkele beroemde cliënten van Moszkowicz over te nemen: „dat staat niet in de planning. Hoewel ik vele liquidaties van dichtbij heb meegemaakt, zie ik het niet echt zitten. Bovendien is het gebruikelijk dat voor dergelijke clientèle eerst een aanbod moet worden gedaan dat ik niet kan weigeren. Gelet op het aantal paardenliefhebbers in het circuit zie ik dat nog niet zo snel gebeuren.”

Op geruchten over een affaire tussen de Defensor en Eva Jinek wil de Defensor niet ingaan, dit beschouwt hij als een privé-aangelegenheid. Goede vriend van de Defensor en tevens Executeur-Generaal Menno S. acht een affaire ook onwaarschijnlijk: „We hebben ongeveer dezelfde smaak qua vrouwen. Eva's reet is niet dik genoeg wat mij betreft.”


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: