Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Máxima en prins kort in Overijssel

Tuesday, 11 Sep 2001 door Danny

Overijssel,

De provincie Overijssel heeft vooralsnog niet bekend gemaakt welke plaatsen Máxima en prins Willem Alexander bezoeken tijdens hun kennismakingsronde van 2 oktober. Oorsponkelijk zou het programma gisteren al openbaar worden gemaakt. Nu al is duidelijk dat er gekozen moet worden, want het totale bezoek duurt niet langer dan vijf uur.

Waarom kan het prinselijk paar eigenlijk niet de héle provincie zien? in Brabant deden ze immers alle vier de ‘grote’ aan: Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven en ze hadden nog tijd voor een uitgebreide rondvaart ook. ,,De reden is dat er minder tijd is uitgetrokken voor het bezoek aan Overijssel dan voor Brabant’’, zegt Toon Schuiling, die als één van de provinciale ambtenaren het Overijsselse kennismakingsbezoek voorbereidt. ,,Wij moeten het doen met een dagdeel, zo’n vijf uur, terwijl ze in Brabant langer bleven. Het zal er ook mee te maken hebben gehad dat Brabant de eerste in de reeks van bezoeken was.’’

Overijssel moet het hele programma dus in een ‘stevig dagdeel’ proppen en omdat RVD en de persoonlijke secretaris van de koningin de provincies in de voorbereidingen hebben gevraagd toch niet al te veel hooi op de vork te nemen of de programma’s te overladen, moest dus in Overijssel worden gekozen. Het één of het ander. Opvallend genoeg zingt de bestemming nog steeds niet rond. Het geheim is tamelijk veilig gebleken bij de bestuurders die alvast voor het bezoek van het paar zijn gepolst.

De provincie is in de afgelopen weken overspoeld met aanvragen: bijna iedereen leek het prinselijk paar te willen uitnodigen. Honderden telefoontjes en schriftelijke invitaties stroomden binnen. ,,Het varieerde van informele uitnodigingen tot complete bid-books.’’ Ook het bedrijfsleven bleek bovenmatig geïnteresseerd.

Overijssel zal met de keuze dus automatisch één helft van de provincie moeten teleurstellen. ,,Dat moet niet als diskwalificatie worden gezien’’, vindt Schuiling. ,,Soms zijn programma-ideeën ook noodgedwongen afgevallen, omdat zoiets ook al bij een van de andere zestien werkbezoeken op het programma stond. De RVD wilde een overlapping voorkomen.’’ Al maanden wordt gewerkt aan het bezoek. De promotionele waarde voor Overijssel is niemand natuurlijk ontgaan in het provinciehuis.

Hele tritsen journalisten reizen mee op de tocht langs de twaalf provincieën en de vier grote steden van Nederland. In Brabant won de vorm het daarbij beslist van de inhoud: de media kozen vooral voor de leuke beelden, en minder voor de inhoud van de vele kennismakingspraatjes.

(Bron: Deventer Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: