Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Nieuwe Grootmeester binnen Kapittel

Tuesday, 06 Nov 2001 door Danny

Enschede,

De stemmen zijn geteld, de uitslag is bekend. Het Kapittel der Orden en Eereteekenen van Moresgenootschap Ius Sanctus heeft na de stemronde van de afgelopen dagen, bepaald dat Moreslid Oosterhuis de tweede Grootmeester van de Orde van de Bedelstaf mag worden. Een grote meerderheid van de Leeden van het Kapittel stemde positief over dit voorstel.

De huidige Grootmeester is opgetogen en blij met het besluit. "De heer Oosterhuis is de afgelopen tijd bijzonder opgevallen binnen de Orde van de Bedelstaf. Hij heeft niet alleen bijna alle onderscheidingen van de Bedelstaf ontvangen, ook weet hij precies wat wel en niet kan binnen deze Orde en natuurlijk het genootschap" aldus de huidige Grootmeester.

Binnen het Kapittel der Orden en Eereteekenen is het gebruikelijk dat de verschillende Orden worden begeleid door twee Grootmeesters. De Orde van de Bedelstaf bleef echter op dit punt achter, en de eerste Grootmeester van deze Orde is dan ook gedurende een lange periode bezig geweest met de zoektocht naar een goede en moreswaardige tweede Grootmeester.

De Orde van de Bedelstaf is op 19 september 2000 opgericht en heeft als doel het bedelgedrag van Ius Sanctus Leeden om onderscheidingen tegen te gaan. Het Lidmaatschap van deze Orde wordt dan ook toegekend aan diegene die bij het Kapittel bedelen om (meer) onderscheidingen. Tevens dalen Leeden in de "ranking" wanneer zij een onderscheiding van de Bedelstaf ontvangen.

Het is vooralsnog onbekend wanneer de nieuwe Grootmeester daadwerkelijk zijn Grootmeesterspenning zal ontvangen. Volgens de huidige Grootmeester hoeft dat overigens geen kwestie van jaren te worden. De penning is immers inmiddels al besteld.

Meer informatie over het Kapittel der Orden en Eereteekenen is te vinden op: www.ius.org/kapittel


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: